Prvi koraci za apsolutne početnike i one koji se tako osjećaju

23 travnja, 2023

MOJA PRIČA…

Krenuo sam… i pao. Krenuo sam još hrabrije i odlučnije… i pao ponovno. Što se to dešava?

Odlučio sam se promijeniti, skupio hrabrosti, donio odluke, krenuo… i ponovno pad. Što je to?

Odustanem, prevarim sam sebe, osjećam se kao onaj samoubojica iz poznatog stripa Alan Ford koji pokušava sam sebe ubiti s leđa.

Očito je da tako ne ide. Nešto radim pogrešno.

Znao sam da postoje drugi mnogo uspješniji, sretniji i zadovoljniji ljudi. Jesu li i oni

„obični“ ljudi, bez nekakvih specijalnih moći ili su superheroji? Pa zašto oni mogu, a ja ne mogu?

Kada sam par puta dobrano lupio o tlo, shvatio sam i priznao sam sebi (iako jako teško), da nemam baš onoliko znanja u glavi koliko sam mislio.

I to znanje koje posjedujem, nažalost, izgleda da ne znam kako ga primijeniti na sebi, kako ga doslovce iskoristiti.

I eto, hvala mi na još jednom u nizu mojih, nadasve dragih, šamara.

Tada sam krenuo proučavati tu tematiku i te uspješne osobe. Čitao sam o njima, studirao njihove autobiografi je, proučavao njihove uspjehe, njihove navike, postupanja, rješavanja problema, ciljeva, strahova… Proučavao sam i istočnjačke i zapadnjačke autore, razne govornike i uspješne ljude.

Počeo sam učiti kako su to oni uspjeli svladati, a kontao sam, ako su oni uspjeli shvatiti kako biti sretan, shvatit ću valjda i ja!

Nakon mnogo truda i rada, te silnih sati i sati provedenih u čitanju, razmišljanju i proučavanju, shvatio sam da postoje određene navike koji oni rade, a ja ne.

I obrnuto, navike koje ja imam i ono što uglavnom ja radim, oni ne rade. I to je tada bilo otkrivenje za mene, wow trenutak, rješenje problema, rješenje moga nezadovoljstva sobom i svojim načinom života. I koliko god čudno bilo, zaključak se sam nametnuo: jednostavno, ako promijenim svoje navike i uvedem u svoj život njihove, promijenit će se i moj život.

Jednostavno, da, je… ali nije baš lako izvedivo.

Polako sam krenuo s primjenom i implementacijom njihovih ideja i postupanja u svoj život, malo po malo dodajući bolje, a izbacujući lošije. I mogu reći da sam rezultate primijetio vrlo brzo i to u raznim aspektima svoga života.

Jednostavno se iz jednog područja života, uspjeh i napredak prelijevao u drugo, treće… Krenula je magija.

Ne baš lako, boreći se sam sa sobom, implementirao sam navike i korake uspješnih u svoj život i zato sam sada u mogućnosti napisati ovaj priručnik.

To nisu navike koje će vas obogatiti ili napraviti fit preko noći, ali implementirajući ih i biti ustrajan u njima, to su koraci koji donose mnoge blagodati tijekom vremena, a rezultati će biti vidljivi na vama.

To su znanja koja će vas odvesti na potpuno novi nivo vašeg života.

Život će vam postati magičan, lijep i pun užitaka.

Podijeli na društvenim mrežama

Pratite me
Najnovije sa bloga