Moja priča… (izvadak iz knjige)

21 studenoga, 2022

„Ufff… grrr… “ Nakon trećeg šoka izazvanog odrazom u zrcalu, postavljam si isto pitanje, opet! Pitanje koje sam si postavio već bezbroj puta zadnje dvije godine: „Je li ovo život?“ Prazan sam, znam da zaslužujem više, zaslužujem biti sretan iako nemam dva metra visine, pločice na trbuhu, niti vozim posljednju seriju nabrijanog BMW-a. 

Znam da nisam na ovome svijetu samo da preživim, već da ŽIVIM.

Bio sam svjestan da živim tužan i neispunjen život. Bio sam prazan, prazan unutar sebe. U srcu sam točno znao, unutar sebe osjećao,da zaslužujem više. U meni se nalazi toliko strasti da živim lijep život i znam da ga želim i mogu živjeti, ali…

Jedino… u tom trenutku, još nisam znao kako. Osjećao sam kao da se to nikada neće dogoditi, da nikada neću biti ponovno sretan.

Gledajući izvana, moj život uopće nije bio loš: posao u državnoj firmi (čitaj: državne jaslice), redovna i sigurna plaća, kuća i auto (oboje, naravno, na kredit), žena, dvoje djece, roditelji živi. I što mi fali? Po mnogima, ništa! 

Ustajanje – posao – kuća – ručak – drijemež – bezvoljnost – TV/birtija – spavanje, i onda sve nanovo. 

Živio sam kao i većina drugih, opušteno, nesvjesno u glupoj normalnoj rutini. Blago meni!

Godinama sam ponavljao iste radnje, živio sam kao i većina drugih na autopilotu, nesvjestan da postoji „nešto više“. Kada mi je palo na pamet izaći iz općeprihvaćene utopije, dobivao sam odgovore: „Ne talasaj, sretan si s onim što imaš, bolje ti je nego drugima. U naše vrijeme, nama je bilo puno teže…“

Izgubio sam smisao o vremenu, deset godina je prošlo u hipu, nabacio sam deset kilograma više, izgubio pola kose, navukao dioptriju i progledao!

Na putu „normalno“ popločenog života izgubio sam sebe, postao automat. Izgubio sam svoje osjećaje, ljubav prema sebi, ljubav prema drugima. Sjećam se, a siguran sam da nije nostalgija, da sam prije volio, uživao u životu.

Došlo mi je da plačem, ali naravno, muškarci ne plaču, a djevojčice se igraju lutkama.

Sjeo sam na terasu, zaronio glavu u šake i ODLUČIO. Odlučio sam da moram nešto promijeniti i to ODMAH.

A kada krećem u promjenu, moram i uspjeti. Ako ne već zbog sebe, onda zbog djece. Neću im priuštiti bol da vide kako patim i propadam, da vide kako postajem pijanac (jer to je logični nastavak dosadašnjeg puta), da vide da nisam sretan. Jer kakav bih onda bio otac? Kakvu bi oni pouku o životu vidjeli? Zaključili bi da je život patnja i nesreća, a to, znam, definitivno ne mora biti istina. Naročito ne moja, niti njihova.

Što da promijenim? Ne mogu vladu, ne mogu šefa, ne mogu susjeda… mogu jedino sebe.

Rat koji sam vodio sa sobom bio je kombinacija teške invazije unutarnjih i vanjskih neprijatelja, plesao sam na rubu, balansirao između osobnih i tuđih mišljenja… i USPIO SAM… Pronašao sam način i formulu za ostvarenje boljeg, sretnijeg i ispunjenijeg života.

Riješio sam sve kredite, a imao sam ih ohoho, bez narcisoidnosti danas se divim svojem odrazu u zrcalu, ostvario sam odličan odnos s djecom, idem prema novim i većim ciljevima, ostvarujem ih, uživam u životu, u svakom novom danu i znam svoju svrhu.

A kako sam to uspio? U ovoj knjizi dijelim s vama ono što sam naučio putem, mnogobrojne strategije i taktike koje sam primijenio od trenutka odluke do današnjeg dana. Na jednostavan i razumljiv način ovdje iznosim korak po korak kako da trenutnu životnu situaciju neprepoznatljivo poboljšate i okrenete u svoju korist.

Ako ste došli do prvog, drugog, petog zida, sudarili se sa svojim neželjenim odrazom u zrcalu, kukali nad svojom “nezasluženom” sudbinom… znam što osjećate. Vrijeme je za promjene!

Stoga, ako i vi želite živjeti život o kojem ste sanjali, osjećati se ispunjeno, avanturistički, onda je ovo prava knjiga za vas!

Čak i ako ste već pokušavali, a niste uspjeli, čak i ako ste pročitali i naučili mnogo toga, ali ste zapeli u primjeni naučenoga, 

čak i ako nemate vremena… u ovom priručniku pronaći ćete odgovore na sva pitanja.

Više o knjizi na: https://mstresnjak.com/knjiga

Podijeli na društvenim mrežama

Pratite me
Najnovije sa bloga