Kako krenuti s CILJEVIMA?

22 siječnja, 2023

Svi imamo nekakve ciljeve.

Koje god ciljeve imali (svjesne ili nesvjesne) znajte da oni direktno igraju ogromnu ulogu u vašim životima. Zbog toga je njihova važnost od nemjerljivog značaja.

Postavljanje ciljeva je temeljni ključ uspjeha.

Bilo da se radi o zdravlju, učenju nove vještine ili ostvarenju financijske slobode, oni vam omogućuje da kreirate vlastitu budućnost, pomažu da rastete, napredujete i postanete onakvi kakvi ste oduvijek željeli biti. Oni vode ka napretku i sreći, sprječavaju ulazak dosade i praznine u živote.

Uz ciljeve život sigurno neće biti „ravna crta“ i zato je SADA pravo vrijeme da ih postavite.

U trenutku kad osvijestite ciljeve, otvara se velika mogućnost njihovog ostvarenja. Rezultati koje ćete postizati (ili nećete) u konačnici su odraz kvalitete (ili nekvalitete) ciljeva koje ste sami sebi postavili.

Ako ste si nekada postavljali ciljeve i niste ih uspjeli ostvariti, ne brinite, to je sasvim u redu. Sasvim je normalno da s vremena na vrijeme ne uspijete u ostvarenju svojih nauma – to je dio puta do izvanrednog života, života kakvog zaslužujete.

Ako vam se je nepostizanje ciljeva ili lako odustajanje postalo praksa, vrijeme je da pronađete novi „recept“.

STRATEGIJE kako krenuti s CILJEVIMA:

1. ZBOG ČEGA SU VAM CILJEVI POTREBNI

Njima unaprijed kreirate vašu budućnost, vašu sudbinu, usmjeravate vaše živote. O njima ovisi kvaliteta vašeg života za 5 ili 10 godina.

Ciljevi vas tjeraju da rastete, oni vas tjeraju da postanete nešto više, da isprobate nove stvari, da postajete veći i bolji ljudi, da živite nevjerojatne živote.

2. POSTAVITE SVOJE CILJEVE

Ako imate problema s postavljanjem ciljeva, njihovim planiranjem i ostvarivanjem, postoji velika vjerojatnost da ćete biti u iskušenju da ih prestanete i pokušavati postaviti. Tada će krenuti izgovori… “Zadovoljit ću se onim što imam.” ili “Možda je to samo ono što mi je namijenjeno u životu.” ili „Niti drugi nisu uspjeli.“ ili ….

Ne dopustite si odustajanje! Kod svega, a tako i kod postavljanja ciljeva bitno je NE ODUSTATI.

Postoji velika mogućnost da niste znali kako ih postaviti, da niste znali kako ih dostići… zato ste ovdje i zato ću vam objasniti kako da to savladate. Ali samo nemojte odustajati.

Napišite svoje ciljeve, jer ako ih napišete, sami sebi pokazujete da ste ozbiljni u namjeri da ih i ostvarite.

Prema studiji provedenoj na sveučilištu u Kaliforniji, oni koji zapišu svoje ciljeve imaju 42% veću vjerojatnost da će ih ostvariti. Stoga razmislite želite li preskočiti ovaj korak.

3. NAPRAVITE PLAN OSTVARIVANJA CILJEVA

Kao što smo učili ovdje: https://www.facebook.com/mstresnjak/posts/125387790148411 , bitno je krenuti malim koracima.

Svaki svoj cilj razgradite na nekoliko manjih koraka, vremenski kraćih. Kreirajte si mapu rute do cilja, kreirajte ju u detalje, što specifičnije.

I onda se pobrinite da svaki taj manji korak (cilj) i ostvarite.

Kako ih budete dostizali ,bit ćete puno sretniji i ponosniji, te će vas to “držati” i dalje aktivnim na putu prema ostvarenju konačnog, velikog cilja kojeg ste si zacrtali.

Ne tražite kratice, ne tražite od drugih da vam pruže ruku i pomognu, već ponosno sami koračajte po svome putu ka svome cilju i kada ga dostignete BIT ĆETE NAJSRETNIJI ČOVJEK NA SVIJETU.

Alat za uspjeh je PLANIRANJE jer to utječe na samopouzdanje , a samopouzdanje dolazi kroz trud, rad, pokušaje, padove, ispravljanje grešaka…

Pogledajte i video: https://www.facebook.com/watch/?v=567585421589835

TAKTIKE kako krenuti s CILJEVIMA:

1. ZBOG ČEGA SU VAM CILJEVI POTREBNI

Odgovorite sami sebi na sljedeća pitanja (uzmite si doooovoljno vremena):

– gdje želite biti iduće godine u ovo vrijeme (u smislu osobnog razvoja/napretka)

– želite li nešto postići u svom životu

– želite li pozitivnim primjerom utjecati na svoju djecu

2. POSTAVITE SVOJE CILJEVE

– postavite si 1- 3 cilja za svako područje života (npr. financije, osobni razvoj, materijalni ciljevi, duhovni ciljevi…)

– napišite ih – IZUZETNO BITNO!!

– napišite ih na papir, u dnevnik, u aplikaciju, u word…

3. NAPRAVITE PLAN OSTVARIVANJA CILJEVA

– razmišljajte često o njima

– čitajte ih svako jutro

– svaki dan si odvojite vrijeme kada ćete raditi na svojim ciljevima

Pogledajte i video: https://www.facebook.com/watch/?v=1913023415565250

Podijeli na društvenim mrežama

Pratite me
Najnovije sa bloga