Ispunjenje života

18 prosinca, 2022

Uvijek sam težio sreći, bio u vječitoj potrazi za njom… međutim, svaka potraga je, uglavnom, završavala s boli, s još dubljim ranjavanjem samoga sebe.

Sve dok nisam shvatio… sreća nije nešto za čime treba težiti, sreća nikada nije cilj koji treba postići, ona je jednostavno nusprodukt dobro proživljenog života.

Pravu sreću ne možete dobiti želeći ju. Stoga, ne živite tako da bi ju dobili, već živite da bi ste dali. Dijelite, dijelite zbog predanosti većoj svrsi.

Svrha vašeg života nije da budete sretni, već da budete ispunjeni. Možete biti sretni (npr nakon dvije čaše vina), a ne biti ispunjeni. Živeći u skladu sa svojom svrhom, nalazite ispunjenje, u tom ispunjenju leži prava sreća.

Potraga za smislom, a ne sreća, ono je što vaš život čini vrijednim.

Što više smisla nalazimo u životu, osjećamo se sretnijima i  bivamo sve hrabriji i hrabriji da nastavimo potragu za većim smislom i svrhom.

Svrsishodan život ne znači biti bogat, popularan ili savršen, smislen život znači dati vrijedan doprinos svijetu, podijeliti dio sebe kako biste dotaknuli živote drugih i napravili pozitivnu promjenu.

Vaš život ima smisla kada ga ne živite samo za sebe, već i za druge, kada podižete njegovu vrijednost kvalitetnim utjecajem na druge živote.

Cilj života nije sreća, cilj je dublji smisao – ispunjenje života. 

Podijeli na društvenim mrežama

Pratite me
Najnovije sa bloga